ROBERT PARKER WINE ADVOCATE GEEFT 91 PUNTEN AAN CHATEAU FRANC PIPEAU

Robert Parker Wine Advocate, nog steeds de meest toonaangevende publicatie voor Bordeaux-wijnen, publiceerde de voorbije weken een uitgebreid rapport over de jaargang 2015 in Bordeaux.

2015 is voor Bordeaux het grootste jaar sinds 2010 en er werd dan ook uitgekeken naar de mening van hoofdredacteur Lisa Perrotti-Brown. Lisa is Master of Wine en tevens de Bordeauxspecialiste bij Parker, in opvolging van Neal Martin. 

In haar rapport staan ook betaalbare Grand Crus met een topscore, waaronder Château Franc Pipeau, Saint Emilion Grand Cru Classé, die 91 punten krijgt.

Deze 2015 is bij ons beschikbaar en de originele engelstalige beoordeling vindt u in het tweede deel hieronder.

Meer lezen

RHUM PLANTATION :  HET BESTE UIT DE CARAÎBEN

Rhum wordt steeds populairder, zowel in long drinks en cocktals als puur.

Plantation verkopen wij reeds enkele jaren, maar recent werd ons assortiment uitgebreid met nieuwe soorten van dit tophuis.

Ter plaatse in de Caraïben selecteert Plantation de beste lokaal gerijpte vaten Rhum. Deze krijgen daarna in Frankrijk (bij Cognac Ferrand) een tweede rijping op cognac-vaten.

De allerbeste vaten worden als Single Origin op de markt gebracht (Barbados, Jamaica en Trinidad). Daarnaast maakt de Master Blender van Plantation ook een aantal mooie blends waarbij de kwaliteiten van de diverse origines gecombineerd worden.

Meer lezen

Exclusieve Italiaanse olijfolie van Assuli

De witte Grillo- en rode Nero d'Avola-wijnen van Assuli  (Sicilië) vallen ieder jaar in de prijzen. Met de nieuwe olijfolie heeft de familie Caruso de lat nog een stuk hoger gelegd.

Drie traditionele olijvensoorten (Nocellara del Belice, Cerasuola en Biancolilla) werden zachtjes geperst op lage temperatuur.

Het resultaat is een lichtgroene, pure en fruitige olijfolie die opvalt door aroma's van rijpe tomaat en zachte amandel.  In de mond ook wat kruidigheid (vooral peper) en een aangename bitterheid.

Super bij carpaccio en koude visbereidingen. Een lijntje van deze exclusieve olijfolie is de perfecte afwerking op het bord bij gebakken vis of wit vlees en gevogelte.

Slechts 1200 flessen voor de ganse wereld, waarvan wij enkele kartons konden bemachtigen.

Meer lezen