LENTE PROMOTIES GELDIG TOT 15 JUNI 2022

De lente-degustatie van eind april bracht veel nieuwe jaargangen, wijnen en domeinen die stuk voor stuk referenties zijn in hun regio.

Als u er niet bij was kan u toch profiteren van de talrijke lentepromoties op al deze wijnen, en dit nog tot 15 juni 2022

Het volledige overzicht vindt u in het Wijnkrantje (elders op deze website).

Bestellen kan zowel in Roeselare als in Stabroek.

U kan ons ook de ingevulde bestelbon uit Het Wijnkrantje doormailen.

Meer lezen

WINE TASTING DINNER BIJ LA DUREE OP VRIJDAGAVOND 22 APRIL

In het weekend van 23 & 24 april organiseren wij onze jaarlijkse LENTE-DEGUSTATIE.

Met de aanwezige wijndomeinen  en een selectie van onze betere wijnen zijn wij op vrijdagavond 22 april te gast bij La Durée in Izegem voor een schitterend  Wine Tasting Dinner.

DIT WINE TASTING DINNER IS ONDERTUSSEN VOLLEDIG VOLZET !!!

De namen van de deelnemende domeinen vindt u elders op deze website maar het zijn stuk voor stuk sterke wijnmakers uit grootse appellaties.

Door een gemeenschappelijke inspanning van La Durée en Wijnhuis Vanden Bulcke blijft de prijs beperkt tot 145 Euro pp all-in.

Vorige keren was het restaurant op geen tijd volgeboekt. Tijdig reserveren is dan ook de boodschap.

Reserveer hiervoor rechtstreeks bij La Durée :  bij voorkeur per mail  resto@laduree.be  of anders per telefoon op  051/310031  (van dinsdagmiddag tot zaterdag).
Reservatie pas geldig na overschrijving van het volledige bedrag op rekeningnummer  BE96 3630 0886 2305  met als mededeling: naam van de reservatie en aantal personen

Deuren open vanaf 19u30.  Aanvang stipt om 20u00.

Hieronder vindt u het volledige menu.  

Meer lezen

DE ASPERGEWIJN BIJ UITSTEK

Het is volop het seizoen van de (witte) asperges. Zowel klassiek op zijn Vlaams als in meer creatieve bereidingen blijft dit een uitzonderlijk en hoogstaand gerecht.

Als wij er onze mooiste witte wijnen bij serveren, dan volgt vaak de ontgoocheling. De typische bittere zuren van asperges zorgen er dan voor dat de meeste witte wijnen van hun pluimen verliezen. De klassieke bereiding, met eieren en gesmolten boter, maakt het nog wat moeilijker voor veel wijnen.

Best kiezen wij voor een niet eikgelagerde wijn. Geschikte druivenrassen zijn o.a.  Sauvignon Blanc, Riesling, droge Muscat, Petit & Gros Manseng en Verdejo.  Daarmee bereikt men vaak een mooi evenwicht.

De allerbeste combinatie die wij de voorbije jaren proefden is deze met de Alsace Metiss van Domaine Bott Geyl uit de Elzas.  Deze biodynamische wijn bevat vooral Riesling en droge Muscat, aangevuld met een vleugje Pinot Blanc en Chasselas. Super bij Asperges op Vlaamse wijze maar ook bij andere lentebereidingen met asperges.

Meer lezen