DE ASPERGEWIJN BIJ UITSTEK

Het is volop het seizoen van de (witte) asperges. Zowel klassiek op zijn Vlaams als in meer creatieve bereidingen blijft dit een uitzonderlijk en hoogstaand gerecht.

Als wij er onze mooiste witte wijnen bij serveren, dan volgt vaak de ontgoocheling. De typische bittere zuren van asperges zorgen er dan voor dat de meeste witte wijnen van hun pluimen verliezen. De klassieke bereiding, met eieren en gesmolten boter, maakt het nog wat moeilijker voor veel wijnen.

Best kiezen wij voor een niet eikgelagerde wijn. Geschikte druivenrassen zijn o.a.  Sauvignon Blanc, Riesling, droge Muscat en Verdejo.  Daarmee bereikt men vaak een mooi evenwicht.

De allerbeste combinatie die wij de voorbije jaren proefden is deze met de Alsace Metiss van Domaine Bott Geyl uit de Elzas.  Deze biodynamische wijn bevat vooral Riesling en droge Muscat, aangevuld met een vleugje Pinot Blanc en Chasselas. Super bij Asperges op Vlaamse wijze maar ook bij andere lentebereidingen met asperges.

Meer lezen

JAARLIJKSE KELDEROPRUIMING nog tot 22 februari

DUIZENDEN FLESSEN WIJN AAN ZEER UITZONDERLIJKE VOORWAARDEN !!!

Er zijn 3 soorten restloten :

   - Grote restloten : hiervan vindt u een uitgebreide omschrijving in Het Wijnkrantje op deze website. Het zijn wijnen die ons assortiment verlaten of waarvan ondertussen een nieuwe jaargang binnengekomen is. Soms ook omdat wij nog te veel voorrraad hebben.

   - Kleinere restloten : zelfde redenen als hierboven, maar kleinere voorraad beschikbaar (< 250 flessen). Hiervan vindt u een beknopt overzicht in Het Wijnkrantje. Snel zijn is de boodschap.

   - Laatste flessen : kleine hoeveelheden en/of afzonderlijke flessen, van spotgoedkoop tot grote wijnen van gekende domeinen. Uitgestald in de winkel te Roeselare vanaf zaterdag 6 februari . 

Na de succesvolle start op zaterdag 6 februari zijn er al enkele restloten uitverkocht maar voorlopig is er nog een gevarieerd aanbod beschikbaar.

Wacht niet te lang want de keuze wordt elke dag kleiner !

De opruimprijzen zijn geldig tot en met maandag 22 februari 2021 of tot uitputting voorraad.

Ook in ons bijhuis in Stabroek kan u terecht (zie hieronder)

Meer lezen

ZOEKT U EEN MOOI GESCHENK ?

Wijn valt meestal in de smaak, maar misschien kent u niet de smaak van wie het geschenk zal ontvangen.

Een kadobon is dan de ideale oplossing.

Het bedrag per bon kiest u zelf en de ontvanger heeft alle tijd om zelf te komen kiezen.

Meer lezen