UNIEKE MASTERCLASS met CHRISTOPHE JAUME van DOMAINE GRAND VENEUR op DINSDAG 26 FEBRUARI

De familie Jaume staat in 2 generaties tijd aan de top van Châteauneuf-du-Pape. Ook in de buurgemeenten Gigondas, Vacqueyras en Lirac maken ze pareltjes van wijnen.

Op dinsdagavond 26 februari 2019  komt Christophe Jaume van Domaine Grand Veneur naar onze wijnkelders in Roeselare voor een unieke Master Class. Tijdens deze begeleide degustatie proeven wij samen een 10-tal van de belangrijkste wijnen van dit bekroonde domein.

Ontvangst vanaf 18u45. Start stipt om 19 uur.  Rond 21 uur kan u naproeven bij een verzorgd kaasbuffet.

Iedereen welkom maar om praktische redenen is het aantal deelnemers beperkt. Vlug inschrijven per mail  info@wijnhuisvandenbulcke.be of telefoon  051/224755.

Meer lezen

JAARLIJKSE KELDEROPRUIMING van 2 tot 18 februari

Na de drukke feestperiode zetten wij onze wijnkelders in Roeselare weer op orde. Dat gaat gepaard met onze jaarlijkse kelderopruiming, waarbij u tijdelijk uitzonderlijke koopjes kan doen.

In het Wijnkrantje op deze site vindt u een overzicht van de grote en kleine loten

Deze kan u ook per post, mail of telefoon reserveren, voor zover de voorraad strekt.

In Roeselare vindt u ter plaatse nog een aantal heel kleine restloten en losse flessen. Ook daar geldt het principe dat wie eerst komt, eerst bediend wordt.

De opruimprijzen blijven geldig tot maandag 18 februari 2019 en voor zolang de voorraad strekt.

Meer lezen

ZELF DE LEKKERSTE GLUHWEIN MAKEN

Bar winterweer in december, en dus tijd voor een echte huisgemaakte Gluhwein.

Daarvoor gebruiken u een fruitige en voldoende krachtige jonge rode wijn. Een combinatie van Grenache met Syrah bijvoorbeeld. Bvb onze eigen Cuvée Saint Antoine of Réserve Grand Veneur van Alain Jaume & fils.

Je kan de Gluhwein vooraf klaarmaken en terug in de fles gieten. Hij bewaart dan verschillende dagen in de koelkast.

Het volledige recept vind je hieronder.

Meer lezen