CHRISTIAN DROUIN MASTERCLASS OP WOENSDAG 31 MEI

Op woensdagavond 31 mei om 18u30 nodigen wij u uit op een unieke Masterclass.
Alex Mermillod van Christian Drouin komt op bezoek in onze wijnkelders te Roeselare en leert ons alles over dit absolute topdomein uit Calvados. 
Daarbij proeven wij een exclusieve selectie van hun artisanale producten.


Het programma van woensdagavond 31 mei  :
- Onthaal vanaf 18u30  (gratis parking op de binnenkoer)
- Start degustatie om 18u45 stipt
- Na de degustatie zorgen wij voor belegde broodjes en kan u de producten van Christian Drouin ter plaatse kopen met 5 % korting

Deelname :  20 Euro/persoon  (ter plaatse te betalen)
Vooraf inschrijven noodzakelijk via de link hieronder 

inschrijven niet meer mogelijk

Meer lezen

DE ASPERGEWIJN BIJ UITSTEK

Het is volop het seizoen van de (witte) asperges. Zowel klassiek op zijn Vlaams als in meer creatieve bereidingen blijft dit een uitzonderlijk en hoogstaand gerecht.

Als wij er onze mooiste witte wijnen bij serveren, dan volgt vaak de ontgoocheling. De typische bittere zuren van asperges zorgen er dan voor dat de meeste witte wijnen van hun pluimen verliezen. De klassieke bereiding, met eieren en gesmolten boter, maakt het nog wat moeilijker voor veel wijnen.

Best kiezen wij voor een niet eikgelagerde wijn. Geschikte druivenrassen zijn o.a.  Sauvignon Blanc, Riesling, droge Muscat, Petit & Gros Manseng en Verdejo.  Daarmee bereikt men vaak een mooi evenwicht.

De allerbeste combinatie die wij de voorbije jaren proefden is deze met de Alsace Metiss van Domaine Bott Geyl uit de Elzas.  Deze biodynamische wijn bevat vooral Riesling en droge Muscat, aangevuld met een vleugje Pinot Blanc en Chasselas. Super bij Asperges op Vlaamse wijze maar ook bij andere lentebereidingen met asperges.

Meer lezen