KNACK WEEKEND: onze Viogniers in de kijker

Bruno Vanspauwen schreef deze week voor KNACK WEEKEND een boeiend artikel over de Viognier-druif.

Bij de wijnen die hij geproefd en goedgekeurd heeft staan ondermeer Viognier Pays d'Oc 2017 van Domaine Coudoulet  en de Blanc de Viognier van Domaine Grand Veneur uit de Zuidelijke Côtes du Rhône.

De Viognier van Vins de Vienne krijgt een apparte vermelding als tip. Deze eikgelagerde wijn kan de vergelijking doorstaan met de veel duurdere Condrieu  uit de Noordelijke Rhône..

De 3 wijnen zijn al jaren vaste waardes in ons assortiment.

Meer lezen

MASTER CLASS : HARALD CRONST VAN CANTINA KURTATSCH MAANDAGAVOND 14 MEI

Alto Adige, de Italiaanse wijnregio tegen de Oostenrijkse grens, is de laatste jaren bijzonder in trek.

Sinds begin vorig jaar werken wij samen met Cantina Kurtatsch, één van de betere wijnhuizen uit deze hooggelegen regio.

Op maandagavond 14 mei 2018 komt Harald Cronst van Cantina Kurtatsch naar onze wijnkelders in Roeselare voor een unieke Master Class. Tijdens deze begeleide degustatie proeven wij samen een 10-tal van de belangrijkste wijnen van dit domein dat in alle wijngidsen hoog aangeschreven staat.

Ontvangst vanaf 18u45. Start stipt om 19 uur.  Rond 21 uur kan u naproeven bij een verzorgd kaasbuffet.

Deelname : 25 Euro/persoon. Er is geen aankoopverplichting, maar u krijgt 25 Euro korting als u die avond voor minimum 100 Euro wijn van Kantina Kurtatsch aankoopt.

Iedereen welkom maar om praktische redenen is het aantal deelnemers beperkt. Vlug inschrijven per mail  info@wijnhuisvandenbulcke.be of telefoon  051/224755.

Meer lezen

LENTE PROMOTIES GELDIG TOT 10 JUNI

Het derde weekend van april hadden wij gekende wijnmakers op bezoek en kon er heel wat geproefd worden tijdens de Lente Open Fles dagen.

De frisse wijnen uit de Loire stonden centraal, naast een aantal van de betere domeinen uit de Languedoc (Fr) en Montepulciano d'Abruzzo (It).

De promoties blijven nog geldig tot 10 juni 2018 en er is steeds een selectie van de wijnen te proeven in de winkel.

De volledige uitleg over de wijnen en de promoties vindt u in Het Wijnkrantje, op de home page of in de nieuwsrubriek op deze website.

Meer lezen