ZELF DE LEKKERSTE GLUHWEIN MAKEN

De hoeveelheid is deze voor 3 flessen wijn.

Was een citroen en een sinaas.  Snij ze middendoor en besteek de schil met enkele kruidnagels.

Neem een kaneelstokje, wat kardemon, een steranijs, enkele jeneverbessen, eventueel aangevuld met andere aromatische kruiden (koreanderzaadjes, kummel, muskaatnoot, gedroogde lavendelbloemetjes, Jamaicapeper, ...). Ook een heel klein beetje saffraan is lekker, maar daarvan mag je maar weinig toevoegen.

Breng alles zachtjes aan de kook in een pot met gesloten deksel. Voeg ook nog 100 gram honig (of suiker) toe.  Achteraf zal je eventueel nog wat moeten toevoegen, want iedere wijn proeft toch anders.

Zodra de wijn kookt zet je de pot met gesloten deksel van het vuur en laat je alles nog een tijdje trekken. Voeg dan nog een flinke scheut Rhum of Cognac toe.

Giet alles door een fijne zeef en geniet van de lekkere aroma's.

Opwarmen kan per tas of glas in de micro-oven. Indien je de gluhwein in een kom opwarmt, dan steeds met gesloten deksel en niet meer laten doorkoken.