De selecte keuze

Het perfecte advies

Wijnhuis Vanden Bulcke is een traditierijke importeur met een verfijnde selectie uit de drie grote wijnlanden - Frankrijk, Italië en Spanje - en boeiende aanvullingen uit andere landen.

Meer dan 100 authentieke druivensoorten, voor een passende wijn bij elk gerecht.


JAARLIJKSE KELDEROPRUIMING van 2 tot 18 februari

Na de drukke feestperiode zetten wij onze wijnkelders in Roeselare weer op orde. Dat gaat gepaard met onze jaarlijkse kelderopruiming, waarbij u tijdelijk uitzonderlijke koopjes kan doen.

In het Wijnkrantje op deze site vindt u een overzicht van de grote en kleine loten

Deze kan u ook per post, mail of telefoon reserveren, voor zover de voorraad strekt.

In Roeselare vindt u ter plaatse nog een aantal heel kleine restloten en losse flessen. Ook daar geldt het principe dat wie eerst komt, eerst bediend wordt.

De opruimprijzen blijven geldig tot maandag 18 februari 2019 en voor zolang de voorraad strekt.

Meer lezen

UNIEKE MASTERCLASS met CHRISTOPHE JAUME van DOMAINE GRAND VENEUR op DINSDAG 26 FEBRUARI

De familie Jaume staat in 2 generaties tijd aan de top van Châteauneuf-du-Pape. Ook in de buurgemeenten Gigondas, Vacqueyras en Lirac maken ze pareltjes van wijnen.

Op dinsdagavond 26 februari 2019  komt Christophe Jaume van Domaine Grand Veneur naar onze wijnkelders in Roeselare voor een unieke Master Class. Tijdens deze begeleide degustatie proeven wij samen een 10-tal van de belangrijkste wijnen van dit bekroonde domein.

Ontvangst vanaf 18u45. Start stipt om 19 uur.  Rond 21 uur kan u naproeven bij een verzorgd kaasbuffet.

Deelname : 25 Euro/persoon. Er is geen aankoopverplichting, maar u krijgt 25 Euro korting als u die avond voor minimum 100 Euro wijn van de familie Jaume aankoopt.

Iedereen welkom maar om praktische redenen is het aantal deelnemers beperkt. Vlug inschrijven per mail  info@wijnhuisvandenbulcke.be of telefoon  051/224755.

Meer lezen

CHATEAU FRANC PIPEAU 2016 NU VOLLEDIG IN VOORRAAD

Na het topjaar 2015 (91 ptn Parker) wordt 2016 een echt exceptionele jaargang voor deze Saint Emilion Grand Cru.

Beide millésimes zitten boordevol rijp en fris fruit maar 2016 heeft nog meer structuur. Daarom duurt het iets langer voor hij perfect op dronk is, maar het bewaarpotentieel zal des te groter zijn.

De combinatie van rijpe tannines en frisse toetsen doet denken aan legendarische bewaarjaren zoals 2010 en zelf 1990.

In november 2018 kregen wij al enkele palletten Château Franc Pipeau 2016 binnen maar recent kregen wij de hoofdlevering. Daardoor zijn alle formaten (van 0.375 L tot 18 L) weer volop beschikbaar.

Meer lezen