DE LAATSTE LOODJES ... wegen het zwaarst, maar we maken er het beste van met een lekkere fles !

Onze open fles dagen worden verplaatst naar de maand mei. Uiteraard kan u ook in maart en april bij ons terecht voor een lekkere fles wijn.

Tot eind april 2021  krijgt u 10 % korting bij aankoop van minstens 2 X 6 flessen (te kiezen uit de lijst van onze beste lentewijnen, die u kan vinden in Het Wijnkrantje elders op deze website).

Stuk voor stuk wijnen met een uitzonderlijke kwaliteit/prijsverhouding, zowel in wit, rosé, rood, Cava als Champagne.

U kan deze wijnen eenvoudigweg kopen in onze winkels te Roeselare en Stabroek tijdens de normale openingsuren.

Met de bestelbon bij Het Wijnkrantje kan u ook vooraf bestellen en dan zetten wij de bestelling voor u klaar.

Vanaf 4 X 6 flessen leveren wij aan huis in West-Vlaanderen en in de ruime regio rond Stabroek.

Meer lezen

DE LENTE IS IN HET LAND

De lente is in het land, maar helaas kunnen wij er door het virus niet volop van genieten.

Daarom hebben wij beslist om onze Lente Open Fles dagen uit te stellen, waarschijnlijk tot ergens in mei.

Ondertussen vindt u op deze website een Laatste Loodjes-editie van Het Wijnkrantje, boordevol aanbiedingen om uw wijnvoorraad in dit seizoen aan te vullen.

Meer lezen

DE ASPERGEWIJN BIJ UITSTEK

Het is volop het seizoen van de (witte) asperges. Zowel klassiek op zijn Vlaams als in meer creatieve bereidingen blijft dit een uitzonderlijk en hoogstaand gerecht.

Als wij er onze mooiste witte wijnen bij serveren, dan volgt vaak de ontgoocheling. De typische bittere zuren van asperges zorgen er dan voor dat de meeste witte wijnen van hun pluimen verliezen. De klassieke bereiding, met eieren en gesmolten boter, maakt het nog wat moeilijker voor veel wijnen.

Best kiezen wij voor een niet eikgelagerde wijn. Geschikte druivenrassen zijn o.a.  Sauvignon Blanc, Riesling, droge Muscat en Verdejo.  Daarmee bereikt men vaak een mooi evenwicht.

De allerbeste combinatie die wij de voorbije jaren proefden is deze met de Alsace Metiss van Domaine Bott Geyl uit de Elzas.  Deze biodynamische wijn bevat vooral Riesling en droge Muscat, aangevuld met een vleugje Pinot Blanc en Chasselas. Super bij Asperges op Vlaamse wijze maar ook bij andere lentebereidingen met asperges.

Meer lezen