WINE TASTING DINNER BIJ LA DUREE OP ZONDAGAVOND 28 APRIL

In het weekend van 27 & 28 april organiseren wij onze jaarlijkse Lente Open Fles Dagen.

Met de aanwezige wijndomeinen  en een selectie van onze betere wijnen zijn wij op zondagavond 28 april te gast bij La Durée in Izegem voor een schitterend  Wine Tasting Dinner.

Laurie Caslot van Domaine de la Chevalerie (Bourgeuil) en David Puertas van MOFO (Toro en Rueda) en Pascona (Montsant) hebben hun aanwezigheid al bevestigd, en zullen elk meerdere wijnen bij de gerechten laten proeven

Daarnaast serveren wij o.a. de Grand Cru Champagne van Baron Dauvergne en de nieuwe L’Effet Papillon uit Roussillon.

Door een gemeenschappelijke inspanning van La Durée en Wijnhuis Vanden Bulcke blijft de prijs beperkt tot 125 Euro pp all-in.

Vorige keren was het restaurant op geen tijd volgeboekt. Tijdig reserveren is dan ook de boodschap.

Reserveer rechtstreeks bij La Durée :   telefonisch op  051/310031 (van dinsdag tot vrijdag tussen 8u30 en 17 uur)   of per mail  resto@laduree.be

Hieronder vindt u het volledige menu.  Aanvang om 19 uur stipt.

Meer lezen

LENTE OPEN FLES

TALRIJKE WIJNEN TE PROEVEN

LENTEPROMOTIES

TOPDOMEINEN AANWEZIG

GRATIS TOEGANG & RUIME PARKING VOOR DE DEUR

Roeselare :  Zaterdag 27 én Zondag 28 april van 10 tot 18 uur doorlopend

Stabroek :  Vrijdag 26 én Zaterdag 27 april van 10 tot 18 uur -  Zondag 28 én Maandag 29 april van 13 tot 18 uur 

Alle info in Het Wijnkrantje op deze website

Meer lezen

DE ASPERGEWIJN BIJ UITSTEK

Het is volop het seizoen van de (witte) asperges. Zowel klassiek op zijn Vlaams als in meer creatieve bereidingen blijft dit een uitzonderlijk en hoogstaand gerecht.

Als wij er onze mooiste witte wijnen bij serveren, dan volgt vaak de ontgoocheling. De typische bittere zuren van asperges zorgen er dan voor dat de meeste witte wijnen van hun pluimen verliezen. De klassieke bereiding, met eieren en gesmolten boter, maakt het nog wat moeilijker voor veel wijnen.

Best kiezen wij voor een niet eikgelagerde wijn. Geschikte druivenrassen zijn o.a.  Sauvignon Blanc, Riesling, droge Muscat en Verdejo.  Daarmee bereikt men vaak een mooi evenwicht.

De allerbeste combinatie die wij de voorbije jaren proefden is deze met de Alsace Metiss van Domaine Bott Geyl uit de Elzas.  Deze biodynamische wijn bevat vooral Riesling en droge Muscat, aangevuld met een vleugje Pinot Blanc en Chasselas. Super bij Asperges op Vlaamse wijze maar ook bij andere lentebereidingen met asperges.

Meer lezen