DE GANSE ZOMER OPEN VOOR U

Tijdens de ganse zomer blijven wij in ROESELARE voor u open op de normale dagen en uren :

    - dinsdag 14.00 tot 18.30 uur

    - woensdag-donderdag-vrijdag  10.00 tot 12.00 en 14.00 tot 18.30 uur

    - zaterdag  10.00 tot 12.00 en 14.00 tot 18.00 uur

uitzonderlijk gesloten op donderdag 21 juli

In Stabroek neemt ons team wel nog een weekje verlof (zie hieronder)

Meer lezen

HET ZOMERT IN DE WIJNKELDER

De zomer is het perfecte moment voor ontspanning, zeker als de zon van de partij is. Op tafel en in de wijnkelder mag het al wat lichter en spontaner zijn en ook dit seizoen staan kwaliteit en genieten centraal.

Op een warme zomerdag kan u genieten van een (zeer) goed glas rosé, zowel op het terras als aan tafel. Dit jaar zijn wij uitermate fier op ons rosé-aanbod van de beste wijnmakers. Nieuw in 2022 zijn de "roze varkentjes" van de familie Laplace, de super rosé van Mas Cal Demoura en twee toppertjes uit Italië van respectievelijk Carvinea (Puglia) en Assuli (Sicilië). Bij de klassiekers springen de rosé's van de familie Jaume er al jaren uit. Het volledig aanbod vindt u in het nieuwe WIJNKRANTJE, elders op deze website

Al deze rosé's hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat ze stuk voor stuk gemaakt worden door de allerbeste wijnmakers, die al hun strepen verdiend hebben met wit en/of rood.

De zomer is uiteraard meer dan rosé alleen en dus vindt u in het Wijnkrantje ook onze zomerselectie wit en rood, met veel variatie in smaken, origines en prijzen.

Vergeet onze olijfolie's niet, rechtstreeks van bij de betere wijndomeinen,

Veel van deze wijnen kan u de ganse zomer (= tem 20 september 2022) aankopen aan interessante promotievoorwaarden, terwijl er altijd wel een selectie te proeven valt.

Meer lezen

MASTERCLASS MET TENUTA LUISA OP WOENSDAG 8 JUNI

Friuli is één van de betere wijnregio's in Italië. De ligging in het noordoosten van Italië, afdalend van de Alpen/Dolomieten naar de Adriatische zee, is onbetwistbaar een grote troef. In deze regio vinden wij zowel gekende internationale druivensoorten (Sauvignon, Chardonnay, Cabernet Sauvignon,.. )  als authentieke lokale  (Ribolla, Friulano, Refosco, ...)  In combinatie met het ondernemend karakter van de lokale wijnboeren zorgt dit voor veel indrukwekkende wijndomeinen en nog meer topwijnen.

Tenuta Luisa is daarvan een zeer goed voorbeeld. Meer dan een eeuw geleden gestart als een gemengd landbouwbedrijf, is het op vandaag een florissant wijndomein dat zich in de Italiaanse en internationale wijngidsen jaar na jaar onderscheidt.

Maira Gon van Tenuta Luisa komt op woensdagavond 8 juni zelf de wijnen presenteren in onze Wijnkelders te Roeselare. We starten met de trendy Spumante van Ribolla Gialla en ontdekken vervolgens het uitgebreide witte én rode assortiment.. Naproeven doen wij met een verzorgd kaasbuffet.

Onthaal vanaf 18u15  -  start degustatie 18u30 stipt  -  kaasbuffet rond 20u30 

Deelname : 20 Euro/persoon (ter plaatse te betalen) -  inschrijven per mail naar rik@wijnhuisvandenbulcke.be  

Na de degustatie kan u ter plaatse de wijnen van Tenuta Luisa aankopen met een masterclass-korting van 10 %.

Meer lezen